tisdag 15 januari 2013

Tre Nyheter med blandad kompott

Idag kom både Clas Ohlsons och HM ut med en varsin rapport och båda var positiva.

För Clas Ohlsons del så steg försäljningen med 7 procent i december jämfört med föregående år vilket kanske indikerar på att svenskar börjar spendera mer och att krisen inte är så allvarlig som vissa hävdar, eller? Hittills har inte Clas vait en sån jättebra investering för mig men jag tror långsiktigt på företaget och hoppas att expansionen kommer fortsätta och helst utan alla de problem man stött på, främst i Storbritannien.

För HM var ökningen 8% och aktien skjuter i höjden med en uppgång i skrivande stund på 3,81% Det känns dock lite oroväckande att försäljningen fortsätter sjunka i jämförbara butiker. Det är dock samma sak här, ett bra företag som expanderar och har visat att man kan sina saker, det är bara att följa med på resan.

En mindre rolig nyhet för alla aktieägare av Fortum kom igår om att företaget upptaxeras med 451 miljoner kronor för inkomståret 2010. Man hade även blivit upptaxerad med 426 miljoner kronor för 2009, Fortum har överklagat och det ligger hos förvaltningsrätten men skulle detta stå sig så lär en utdelningssänkning eller ökning av skulderna bli verklighet, oavsett vilket så är det inte bra. Det är Fortums upplägg av räntesnurror som inte gillas av skatteverket vilket jag kan förstå men samtidigt Fortums frustration av att skatteverket ändrar spelreglerna i efterhand.

Så det går lite hackigt på ett håll och går upp på två andra. 2-1 =1 och det måste väl bara bra i slutändan får man hoppas.
/Henrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar