torsdag 6 september 2012

En epidemi utan gränser

En facebookvän delade med sig av följande videoklipp där en man ställer frågan på demokraternas konvent om man ska förbjuda företag att ta ut vinster. Personen som ställer frågorna och ”lurar” dessa demokrater att säga dessa, för mig, konstiga uttalanden är Peter Schiff och är en radio talare. Jag vet ärligt talat inte om jag ska skratta eller gråta.

När man tittar på detta borde man hålla i åtanke att USA är, enligt dem själva, det mest fria och liberala landet i världen som ogillar socialism och förespråkar kapitalism. Jag skulle bra gärna vilja diskutera detta med dessa människor hur de egentligen tänkte då allt de har idag bygger på fritt företagande i detta ”möjligheternas land” där alla ska kunna förverkliga sin dröm. 

Men det var egentligen inte det jag satt och filosoferade om när jag bestämde mig för att skriva detta. Tanken gick att folk som inte förstår djupet av det dom uttalar sig om låter sig intervjuas och luras till ett tyckande där alla kan se vilka tokigheter de säger och då gick det snabbt till slutsatsen: Dumhet verkar vara en epidemi som inte vet några gränser. Eller som Einstein sa: Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.

Jag skulle kunna fortsätta några rader till men låter det vara bra här och vill förtydliga att detta inte var ett politiskt inlägg på något sätt. Jag ger inte mitt stöd till något parti utan är helt övertygad om att man skulle kunna göra en liknande sak bland andra partier och hitta liknade konstiga uttalanden. En öppen fråga innan jag sätter punkt, vad skulle hända i USA och hur skulle landet se ut om några år om detta infördes?
/Henrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar